Mobles: Colors en la decoració i els seus efectes

Colors en la decoració de la teva llar

En decoració, els colors primaris ofereixen múltiples possibilitats que van des de la calidesa del vermell o l’energia i vitalitat del groc, fins a la serenitat i frescor del blau. Amb els secundaris (taronja, verd i violeta) passa el mateix. Heus ací l’efecte decoratiu dels colors en la decoració de la teva llar, tinguin valors primaris o secundaris

Colors en la decoració amb Mobiprix. Imatge 1

Colors en la decoració: l’efecte dels colors primers

Vermell, el groc i el blau són anomenats primaris perquè no es poden crear a partir de cap altre color. Combinats entre si, donen lloc a altres tonalitats, suavitzant-ne el resultat.

L’efecte pur que transmeten aquests colors en la decoració es pot suavitzar barrejant-los amb gris i tonalitats neutres

2

El color roig és càlid i atrevit alhora. Estimula la ment, dóna energia i excita els sentits, pel que es recomana el seu ús en estances destinades a l’entreteniment, com la sala d’estar o un espai destinat als jocs o en una paret de la cuina però no en els dormitoris.

El blau és un color fred: denota calma, serenitat i frescor, pensem en la sensació que ens dóna la visió del cel o del mar Una combinació amb una apropiada barreja de tons blaus i blancs és elegant.

El groc combina l’energia i vitalitat pròpies del roig, amb la serenitat dels blaus. Igual que el sol , el groc omple de llum les estances i fa que brillin combinats amb taronges i porpres, crea un ambient íntim i acollidor

4

Colors en la decoració:

I els secundaris?

No tots els  colors en la decoració són primaris.

Els colors secundaris també són tres: taronja, verd i violeta. Tots ells provenen de la barreja, en quantitats iguals, de dos colors primaris. D’aquesta manera s’amplien les opcions de tonalitat, la qual cosa afavoreix les possibilitats decoratives .

El carbassa és acollidor, atractiu i càlid, que suggereix intimitat. aporta un to optimista i lluminós a les estades fredes o amb poca il·luminació natural .

El verd és el to per excel·lència de la natura, i per això es relaciona també amb conceptes com l’esperança. Dóna vida a les estances, afavoreix la concentració, pel que és idoni per a cambres on es realitzen tasques que requereixin atenció.

La gamma de matisos del violeta és molt àmplia: lavandes, liles o el malva. El primer és el més fresc i natural, sobretot si es combina amb verd o blanc. A més, la tendència una mica opressiva del violeta es pot apaivagar , si es mescla amb ataronjats o grocs. Els tons més pàl · lids són els més indicats per a les habitacions personals, com els dormitoris

3

COMPARTE ESTE ARTÍCULO

, ,

Comments are closed.

© 2023 Blog Mobiprix. All Rights Reserved.

Todas las marcas y logos están registradas. Mobiprix no se hace responsable de las opiniones vertidas en artículos y comentarios